Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με λεμόνι και τζίντζερ!!



Ελαφρύ και δροσιστικό !!!

Λοιπόν...έτριψα στο μούλτι 1 πακέτo μπισκότα και τα έβαλα στο ταψί
Από πάνω έτριψα φρέσκο τζίντζερ (όσο ένα μεγάλο καρύδι)
έριξα και 100γρ βούτυρο και ανακάτεψα πολύ καλά με το χέρι.
Κατόπιν έστρωσα ομοιόμορφα το μείγμα στην ταρτιέρα και πάτησα καλά με το χέρι (να πάει και στα τοιχώματα) και το έβαλα στο ψυγείο.



Σε ένα μπολ χτύπησα με το μίξερ μισό κιλό γιαούρτι πλήρης (στραγγιστό) με μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο και πρόσθεσα σιγά-σιγά και το χυμό μισού λεμονιού.
Έβγαλα το ταψί από το ψυγείο και έστρωσα την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου.
Έστρωσα καλά με το κουτάλι μου, διακόσμησα με τρήμα λεμονιού και λίγο έξτρα τριμμένο μπισκότο
Το έβαλα πάλι στο ψυγείο για περίπου 4-5 ώρες ή στην κατάψυξη να γίνει σαν παγωτό!!...(εγώ στην κατάψυξη το έβαλα)



ΥΣ) Να βάλετε μόνο γιαούρτι στραγγιστό για να μπορέσει να παγιώσει.
Μπορείτε να ανακατώσετε την γιαούρτι με το ζαχαρούχο στο χέρι αλλά με το
μίξερ γίνεται πιο αφράτο.
Από την φίλη μου Vana Zouka

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ