Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Πατατοτυροκεφτέδες Απίθανες !!!


Απλά δοκιμάστε τους θα σας καταπλήξουν με την απίστευτη γεύση  και ευκολία !!!

Υλικά
3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη ωμές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1+1/2 κούπες τσαγιού τυρί μαλακό τύπου γκούντα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι -πιπέρι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο 
1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει για ένα μείγμα να στέκετε στο κουτάλι -περίπου 1 κούπα γεμάτη τσαγιού .
Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα




Σε μπολ βάζουμε τις τριμμένες πατάτες,τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκα,το τυρί ,το αυγό ,το αλατοπίπερο,τον μαιντανό,το λάδι,το μπέικιν ,και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και δοκιμάζοντας σε ποιό σημείο θα το δούμε να στέκετε στο κουτάλι μας .
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Κοντά στο τηγάνι βάζουμε το μπολ με το μείγμα και ένα ποτήρι γεμάτο με νερό για να βουτάμε κάθε φορά τα 2 κουτάλια που θα χρειαστούμε για να φτιάχουμε τις κροκέτες.


 Βουτάμε τα κουτάλια στο νερό κάθε φορά και πέρνουμε με το ένα ποσότητα από το μείγμα το πάμε στο άλλο κουτάλι δίνοντας σχήμα και μετά αμέσως το ρίχνουμε προσεκτικά στο τηγάνι.
Αν σας δυσκολεύει μπορείτε να βρέχετε τα χέρια σας κάθε φορά και να τα ετοιμάσετε με τα χέρια πλάθοντας αλλά με την μέθοδο κουταλιών γίνονται πολύ ωραίοι .
Οταν τις βάλουμε στο τηγάνι δεν τους γυρναμε αλλά περιμένουμε 3 λεπτάκια περίπου να τηγανισθούν από κάτω και μετά με 2 πιρούνια τους γυρνάμε να πάρουν χρώμα .



Εχουμε κοντά μας ένα πιάτο στρωμμένο με χαρτί κουζίνας και τους ακουμπάμε για λίγο εκεί και μετά στην πιατέλα μας .





Η δόση αυτή βγάζει αρκετές όπως τους βλέπετε .
Δοκιμάστε τες αξίζει τον ελάχιστο κόπο θα ενθουσιαστούν όλοι τραγανές αφράτες τέλειες !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ