Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ταραμοσαλάτα πεντανόστιμη της γιαγιάς μου !!!


Η συνταγή αυτή είναι της γιαγιάκας μου!!!
Θυμάμαι που περιμέναμε πώς και πώς να φάμε  την πραγματικά υπέροχη ταραμοσαλάτα!!
Κάθε χρόνο όλοι έρχονται τώρα σπίτι μου να φάνε ή να τους φτιάξω αυτήν την πραγματικά καταπληκτική πανεύκολη πεντανόστιμη ταραμοσαλάτα!!ΦΤΙΆΞΤΕ ΤΗΝ !!


ΥΛΙΚΑ
250 γραμ.ταραμά [συνήθως αγοράζω κόκκινο,εδώ χρησιμοποίησα άσπρο]
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
χυμό από 3 λεμόνια
1 μεγάλο ψωμί του τοστ =πακέτο -και μισό μικρό ακόμα πακέτο .και κόρα να έχει δεν πειράζει .
[η γιαγιά έβαζε μπαγιάτικο ψωμί ,αλλά δοκίμασα κατ αυτόν τον τρόπο και γίνετε το ίδιο ωραίος]
2 ποτήρια ελαιόλαδο



Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα υλικά μας που είναι,ο χυμός από τα λεμόνια,το κρεμμύδι μας τριμμένο,και το ψωμί μουσκεμένο και στημένο πολύ καλά,και το λάδι μας .



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1} Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το στυμμένο ψωμί ,ανοίγουμε την ταχύτητα στο μεσαίο και το δουλεύουμε σχεδόν 10 λεπτά ,να δείτε να γίνει σαν κρέμα το ψωμί, [δείτε φωτογραφίες].
2} Αρχίζετε σιγά σιγά χωρίς να διακόψετε το χτύπημα και προσθέτετε λίγο λίγο κρεμμύδι ώσπου να τελειώσει όλο.Το κρεμμύδι όταν το τρίψουμε στο μούλτι βγάζει υγρά εσείς θα το στύψτε καθώς θα το παίρνετε .
3} Αρχίζουμε και προσθέτουμε τον ταραμά ,λίγο λίγο το λεμόνι ,λίγο λίγο το λάδι ,εναλλάξ ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας όλα.

ΣΗΜ.Δοκιμάστε τον όσο τον δουλεύετε και ανάλογα με τα γούστα σας προσθέστε ,η αφαιρέστε ,λεμόνι,λάδι παίρνει αρκετό.η γιαγιά έλεγε θυμάμαι ..όσο λάδι του βάζεις τόσο το ρουφάει ! Καλή Σαρακοστή σε όλους μας !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ