Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Σπανάκι με αυγά στον φούρνο !!!

Πολύ ωραίο πιάτο !! Υγιεινό ,νόστιμο ,γρήγορο ,οικονομικό,χορταστικό  !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Υλικά για 5 με 6 μερίδες
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
μπόλικο τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που έβαλα κι εγώ
6 αυγά
λίγο κουρκουμά

Τί κάνουμε
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι .
Το στίβουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα να πιει όλα τα υγρά του.



Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες τα πράσα κομμένα κι αυτά σε ροδέλες το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύομαι για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας ακόμα λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο το αλατοπίπερο και λίγο κουρκουμά.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να δούμε να μην υπάρχουν καθόλου υγρά να στεγνώσει εντελώς.
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα ή λίγο νεράκι και ελάχιστο αλατοπίπερο.



Σε ταψάκι τάρτας ή ότι άλλο έχουμε σε μικρό μέγεθος σαν πίτσας αντικολλητικό ρίχνουμε και στρώνουμε το σπανάκι ομοιόμορφα.
Από πάνω ρίχνουμε τα μισά χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας ελαφρώς να μπει μέσα στο σπανάκι το μείγμα.




Από πάνω σε όλη την επιφάνεια ρίχνομαι μπόλικο τυρί.
Πάνω από το τυρί ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο μείγμα αυγών και από πάνω πάλι μπόλικο τυράκι.
Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.




Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κοπή ομοιόμορφα και σερβίρουμε,Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ