Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αφράτο ρεβανί με κρέμα πορτοκαλιού ή γλάσο σοκολάτας !!!




ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 σακουλάκι χόνδρο σιμιγδάλι,
1 φλιτζάνι τσαγιού στριμμένο φυσικό πορτοκαλί,
1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο,
6 αυγά,
1 βανίλια,
1 μπέικιν,
1 φλιτζάνι,τσαγιού ζάχαρη,
ξύσμα πορτοκάλι

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά,ρίχνουμε σταδιακά τα υγρά,και τέλος.σιγά.σιγά σιμιγδάλι,μπέικιν,
βανίλια!
Ψήνουμε.σε προθερμασμενο φούρνο στους.180 βαθμούς.για 30 λεπτά!

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό,
χυμό μισό.πορτοκαλιού,και το ξύσμα!
Βράζουμε.3 λεπτά!
Σιροπιάζομαι.κρύο.γλυκό,χλιαρό σιρόπι!

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
2 και μισή φλυντζανια. τσαγιού στριμμένο χυμό πορτοκαλιού,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
ξύσμα 3 πορτοκαλιών!
Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό με την ζάχαρη να.ζεσταθούν!
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο χυμό το ρίχνουμε.μέσα και.μόλις.πήξει κατεβάζουμε!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί διάκοσμούμε με ξύσμα πορτοκαλιού!!

ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    180 γρ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
    80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
    1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Για το γλάσο σοκολάτας, λιώνουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αποσύρουμε μόλις λιώσει.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με κουτάλι περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας, πάντα ξεκινώντας από το κέντρο του γλυκού  που φτιάχνουμε, να απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.


Ρένα Ρένα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ