Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Μπιφτέκια ή Κεφτεδάκια στο φούρνο στην Λαδόκολλα !!!



Τα δοκίμασα να τα κάνω όπως τον γάβρο στην λαδόκολλα και στον φούρνο  κι έγιναν φανταστικά ζουμερά και αφράτα -τέρμα τα τηγάνια !!
Εγώ σας προτείνω τα υλικά που έβαλα και δεν έμεινε  τ ί π ο τ α  εσείς προσθέστε ότι σας αρέσει αν κι έτσι όπως σας τα λέω  είναι  πολύ γευστικά και απλά !!!

Υλικά
500 γραμ κιμά βοδινό
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
5 με 6 φρυγανιές σικάλεως μουλιασμένες και στημένες καλά
1 αυγό
3 με 4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
4 κουταλιές της σούπας νερό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή της σούπας μπέικιν πάουντερ -τα φουσκώνει και τα αφρατεύει
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο .




Ολα τα υλικά μαζί και πολύ μα πολύ καλό ζύμωμα .
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα την περνάμε με λάδι όλη την επιφάνειά της και ζυμώνουμε τα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια σε ότι σχήμα μας αρέσει .


Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε πολύ και τα βάζουμε στην σειρά στο ταψί .
Βρέχουμε την χούφτα μας ρίχνουμε μέσα και λίγο λάδι και ραντίζουμε από πάνω τα μπιφτέκια .
Ψήνουμε αέρα 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να πάρουν χρώμα ..περίπου 15 με 20 λεπτά .
Δεν χρειάζονται γύρισμα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ραβανί !!!


Αυτό το ραβανί το έφτιαξα εχθές σε συγγενικό σπίτι και το σερβίραμε με ρακές!!

Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκαρυδο
1 κούπα βούτυρο
1 μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
4 αυγά.




Σιρόπι
2 1/2 ζάχαρη
2 1/2 νερό
1 κ.σ.λεμόνι

Κτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κτυπώντας καλά.... σταδιακά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά .... ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 20-25 εκ.....το ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.... μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που το έχουμε βράσει για 5-6 λεπτά ...να είναι καυτό...το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.....✓

Marina Hatzidaki-oι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές πανσέτες κρασάτες με μέλι & μουστάρδα !!!


Γλυκόξινο

Υλικά για 4 άτομα

1 Κιλό πάνσετες
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1σκελίδα σκόρδο
1κούπα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 Φλιτζάνι του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι θυμάρι η ρίγανη



Εκτέλεση!!
Αλατοπιπερώστε τις πάνσετες.
Βάλτε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε τις πάνσετες απ όλες τις πλευρές .
Βγάλτε και αφήστε στην άκρη.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο την πιπεριά σε κύβους.
Τσιγαρίστε για 5 λεπτά.
Βάλτε τα φιλέτα πάλι μέσα και μόλις πάρουν μία βράσει σβήστε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί ,ανακατέψτε το μέλι το ξίδι την μουστάρδα όλα μαζί Ρίξετε στο τηγάνι για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές η με ρύζι...!!

Gogo Samiou-οι Χρυσοχέρες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεκάκια με ψωμί του τόστ !!!


Γρήγορο εύκολο γλυκάκι με ότι υπάρχει στο σπίτι

Υλικά

24 φέτες ψωμί του τοστ
μιάμιση κούπα γάλα
4 αβγά
1 κουτ.σούπας  άχνη ζάχαρη
ένα βαζάκι μερέντα η μαρμελάδα
1 κουτ.σούπας  βούτυρο λιωμένο


Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και την ζάχαρη με ένα αβγοδάρτη
Κόβουμε με κου πατ ή με ποτήρι τις φέτες του τοστ σε δισκάκια
Βουτυρώνουμε θήκες για manfis


Βουτάμε ένα δισκάκι μέσα στο μείγμα των αβγών και του γάλατος με την ζάχαρη και το βάζουμε στην θήκη από πάνω 1 κουτάλι σούπας μερέντα κλείνουμε με άλλο δισκάκι αφού το βουτήξουμε στο παραπάνω μείγμα και ψήνουμε στον αέρα 180 βαθμούς  μέχρι να ροδίσουν
Στην γέμιση πρόσθεσα μερικά φουντούκια.

Roula Monokrousou-Οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσίζκέικ με ζελέ- κρέμα -μπισκότα !!!



Υλικά
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου πτι μπερ
50 γραμ βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια κρέμα Γιώτης
2 ζελατίνες φακελάκια
1 ζελέ ότι γεύση σας αρέσει


Βάζουμε στο μούλτι και θρυματίζουμε τα μπισκότα .
Ρίχνουμε στα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
Το στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα -2 ποτήρια γάλα σε κατσαρόλα 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη την κρέμα αραιωμένη σε λίγο από το γάλα -ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει .
Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε στην λίγο  άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνα σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Μετά τα 5 λεπτά παίρνουμε την ζελατίνα και την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια και καλά.


Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα μπισκότα και την στρώνουμε ομοιόμορφα .
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σταθεροποιηθεί καλά.
Ετοιμάζουμε το ζελέ -Βάζουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και διαλύουμε την σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά κι αμέσως μετά προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι κρύο νερό και ξανα ανακατεύουμε.


Βάζουμε το ζελέ προσεχτικά με την βοήθεια της κουτάλας της σούπας επάνω από την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ να παγώσει.Καλή επιτυχία !!!

Μιχαελα Στεφανουδης-Οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια σαλάτα !!!



Δροσερό, υγιεινό, νοστιμότατο!!...Και πολύχρωμο!!!

Επειδή και στην νηστεία και στην δίαιτα και στην διατροφή, ένα πιάτο μπορεί να σε χορταίνει με την εμφάνιση του!!




Υλικά και Εκτέλεση
Ρεβύθια που τα μουλιάζουμε από το βράδυ
Τα βάζουμε με λίγο ζεστό νερό αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και τα ψήνουμε στην γάστρα  γιατί παίρνουν ωραία γεύση στους 180 βαθμούς.
Μόλις ψηθούν τα στραγγίζουμε .
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και κόβουμε πομοντόρια στην μέση  -ντοματίνια - ελιές της αρεσκείας μας και τελειώνουμε με μία σάλτσα ανακατεύοντας τον χυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο .  



Eftihia Kokota-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καλτσούνια Κρητικά !!



Yλικά
Ζύμη
Αλεύρι  ανάλογα πόσα θέλουμε και η ποσότητα
\1/2 χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
Λάδι λίγο παραπάνω από το φλιτζάνι του καφέ
Λίγο κρύο νερό

Γέμιση
Σπανάκι  η ότι χορταρικό μας αρέσει
1με 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
½ κούπα τσαγιού τραχανά τον οποίο τον έχουμε μουλιάσει για να φουσκώσει σε χλιαρό νερό [προαιρετικά χρησιμοποιούμε τραχανά ]
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα κάποιο τυρί γευστικό  πχ.παρμεζάνα ,κεφαλοτύρι κ.τ.λ.



Εκτέλεση Ζύμης
Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης.
Στύβομαι μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των λεμονιών ,λίγο αλατάκι,το λάδι,και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο κρύο νερό όχι παραπάνω από μία κούπα.
Ζυμώνουμε να έχουμε μία ζύμη λεία και εύπλαστη .
Την πλάθουμε σε μπαλάκια όσο ένα μικρό πορτοκάλι και τα δουλεύουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι
Παίρνουμε όλα τα μπαλάκια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν αμέσως μετά ανοίγουμε φύλλο πολύ λεπτό με τον πλάστη ,κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ,η μισοφέγγαρο ,βάζουμε μία κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε με ένα πιρούνι

Γέμιση
Παίρνουμε το σπανάκι το καθαρίζουμε το πλένουμε το ψιλοκόβουμε ,το αλατίζουμε και σε σουρωτήρι το στύβομαι καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
Κόβουμε ψιλά ψιλά όλα τα χορταρικά κρεμμυδάκια φρέσκα ,κρεμμύδι ξερό,βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τα μαραίνομαι μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια προσθέτουμε το σπανάκι,τον γλυκό τραχανά που έχουμε μουλιάσει 2 κουταλιές τις σούπας,αν δεν έχουμε τραχανά προσθέτουμε 2 κουταλιές τις σούπας σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά και να σφίξει η γέμιση.
Προσθέτουμε και το τυρί ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο και να γεμίζουμε τα καλτσούνια
Φτιάχνουμε τα καλτσούνια μας και τα τηγανίζουμε .
Μπορούμε να τα βάλουμε σε στρώσεις σε σκεύος να τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη κάνοντας στρώση ,λίγο αλεύρι στρώση ξανά μεμβράνη και ξανά το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και τα διατηρούμε στην κατάψυξη
 Όταν είναι να τα τηγανίσουμε τα ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να παραμένουν ελαφρώς παγωμένα μην χάσουν το σχήμα και τηγανίζουμε με καυτό λάδι για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά .Καλή επιτυχία !!.


Roula's sweet corner ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ