Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Σοκολατόπιτα Θεική !!!



 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ξύδι
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμ.δωμ.
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 γεμάτη κ.σ μέλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2 λεπτά ή τα χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά. 
Βουτυρώνουμε ένα μικρό  ταψάκι 25Χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 10-12 λεπτά περίπου.
Το σιρόπι το βράζουμε 6-8 λεπτά. 
Σιροπιάζομαι ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ ρίχνουμε τη σοκολάτα και το γάλα σ’ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα 1-2 λεπτά. 
Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά και προσθέτουμε το μέλι.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

Εγώ τη γκανάζ τη φτιάχνω πάντα με εβαπορέ γάλα. 
Εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με ίση ποσότητα σοκολάτας και ίση κρέμα γάλακτος.
Επίσης αν τη θέλετε ακόμα πιο σιροπιαστή φτιάξτε μισή δόση σιροπάκι ακόμα.
Η δόση είναι για μικρο ταψάκι και όταν ψηθεί και φουσκώσει πρέπει να είναι 2 δάχτυλα περίπου.  Είναι σιροπιαστή από πάνω μέχρι κάτω.
Η κούπα είναι των 250 ml ή η κούπα του νες.Καλή επιτυχία.
Τα σχεδιάκια τα φτιάχνω λιώνοντας λίγη λευκή κουβερτούρα την ρίχνω στην μέση του γλυκού λίγη ποσότητα και με οδοντογλυφίδα κάνω σχεδιάκια τραβώντας γραμμές .
Συνταγή που φτιάχνω απο την  Σοφη Τσιώπου -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ