Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Πασχαλινά κουλουράκια με αμωνία !!!


Υιικά

500 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κιλό ζάχαρη
8 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 κουτ του γλυκού αμμωνία
1 κουτ.κοφτό σόδα
2 κιλά αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν
κρόκο αυγού για το άλειμμα.



Εκτέλεση
Χτυπήστε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέστε τους κρόκους και χτυπήστε τα ασπράδια χωριστά μαρέγκα.
Ρίξτε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψτε τη να διαλάθει τελείως
Ρίξτε στο μείγμα του βουτύρου τα υπόλοιπα υλικά και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.



Ζυμώστε ώσπου να πετύχετε μια ζύμη λεία και ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια .
Αλείψτε με το κροκάδι ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 2ΟΟ βαθμούς .



Το σχήμα το βγάζω με την παραδοσιακή παλιά μηχανή που είχαν οι γιαγιάδες μας!!

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ