Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Σπέσιαλ χαλβάς με αλεύρι και καρύδια !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200 γραμμάρια ελαιόλαδο,
2 νεροπότηρα μεσαία αλεύρι,
1 νεροπότηρα καρύδια ψιλοκομμένα,
3 νεροπότηρα μεσαία ζάχαρη,
4 νεροπότηρα μεσαία νερό.

Βάζουμε πρώτα το σιρόπι να βράσει.
Ζάχαρη με νερό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε το καβούρδισμα για αλλά 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι,ανακατεύουμε ,με προσοχή,μόλις πήξει το κατεβάζουμε.
Και μόλις λίγο κρυώσει το βάζουμε ανάλογα στα σκεύη,η και με το κουτάλι δίνουμε σχήμα!

Tzeni Tsanaktsidou - οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ