Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Εκμέκ Κανταίφι σπέσιαλ !!!


ΕΥΚΟΛΟ,ΓΡΗΓΟΡΟ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!!!

 ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια αγελαδινό λιωμένο βούτυρο
Βάζουμε το κανταΐφι στο ταψί το βιυτυρωμένο το ανοίγουμε πολύ πολύ καλά,ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
χυμό.ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Βράζουμε ζάχαρη,νερό για 3 λεπτά ρίχνουμε και το χυμό
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,χλιαρό σιρόπι

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε ένα κιλό γάλα με 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη να.ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε 140 γραμμάρια αλεύρι και 4 αυγά ανακατεύουμε με.σύρμα να γίνει ένας χυλός του ρίχνουμε λίγο γάλα και μετά το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
Μόλις.πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2/κουτάλια της.σούπας βούτυρο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Ρίχνουμε στο σιροπιασμένο κανταΐφι την κρέμα αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά και μετά βάζουμε.σαντιγί και αμύγδαλα,/καρύδια ψιλοκομμένα!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ