Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά κατσαρόλας !!!

 Θα το φτιάχνετε συχνά γιατί είναι πεντανόστιμο και αρέσει πολύ σε όλους !!!

Υλικά μερίδες 5
300 γραμ κιμά μοσχάρι
1 κούπα τσαγιού  κριθαράκι χονδρό
1 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο
2 σκελίδες σκόρδο ξυσμένο
2  ντομάτες μεγάλες ώριμες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
λίγο κουρκουμά


Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,ρίχνετε το κρεμμύδι τον σκόρδο και τον κιμά και τα σοτάρουμε μέχρι να καφετίσουν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Λιώνουμε σ ένα μπολ τις ντομάτες με τα χέρια πολύ καλά.








Δυαλύουμε τον πελτέ μέσα στις λιωμένες ντομάτες και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλατοπίπερο μαζί με τον κουρκουμά.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι του νερού ζεστό νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Αμέσως μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερού ζεστό νερό δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις το φαγητό αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.


Κοιτάζουμε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα αν χρειάζεται.
Αν πάλι έχει πολύ ζουμί μαγειρεύουμε λίγο με δυνατή φωτιά να  δέσει η σάλτσα .




Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά το αφήνουμε να μείνει για λίγο και μετά σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι .Πεντανόστιμο !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ