Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Κιμαδόπιτα με κρέμα!!!



Υλικα:

500 γρ φύλλο κρουστας
750 γρ κιμά μαγειρεμένο (χωρίς υγρα)
Μπεσαμελ (γράψω συνταγή παρακατω)
Βούτυρο λιωμένο




Εκτελεση:

Βουτυρωνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα.
Αρχίζουμε να βουτυρωνουμε ενα ενα τα φυλλα και να τα τοποθετούμε ένα ενα στη φόρμα - έχω φωτογραφίες - (κρατάμε 2 φύλλα για να καλύψουμε στο τελος).
Βάζουμε το κιμά στη φόρμα ΚΡΎΟ όχι ζεστό, τον απλώνουμε γύρω γύρω στη φόρμα και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μπεσαμελ αφού έχει λιγο κρυώσει .





.
Στο σημείο που είναι η τρύπα του κέικ κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω το φύλλο και αμέσως μετά τα φύλλα που κρέμονται έξω από τη φόρμα τα γυρνάμε προς τα μέσα για να κλείσει γύρω γύρω και μετά τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφου τα βουτυρωσουμε που κρατήσαμε από πάνω και προσεκτικά τα βάζουμε και αυτα μέσα στη φόρμα.
Κόβουμε πάλι προσεκτικά το φύλλο στη τρύπα της φόρμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.



Μπεσαμελ:

3 κουπες γάλα
2 κσ βουτυρο
7 κσ αλεύρι
2 κροκους
Τυρί τριμμένο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

Εκτελεση:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατευουμε. Μολθς αρχισει να πηζει αποσυρουμε απο τη φωτια, ριχνουμε τους κρόκους και ανακατευουμε. Ρίχνουμε το τυρί αλατοπιπερώνουμε και ανακατευουμε.

Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ