Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι Θεικός !!!



Καλύτερος  δεν υπάρχει !!! Τον φτιάχνω πολύ συχνά και αρέσει πάρα πολύ σε όλους !!
Την συνταγή την έχω από την φίλη Σόφη Τσιώπου με παραλαγή την μαύρη ζάχαρη από πάνω που κάνει πολυ ωραία κρούστα!!! .

ΥΛΙΚΑ
3/4 κούπας  σπορέλαιο
2 κούπες νισεστέ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα- έβαλα μαύρη -






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστέ.
Τα αφήνω στην άκρη
Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.


Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρήνει το χρώμα της.
Προσθέτω το μίγμα με το νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μίγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλαΜην τρομάξετε αν το δείτε και κάνει κομμάτια καραμέλας τον δουλεύετε συνέχεια και θα λιώσει.


Προσθέτω και τα αμύγδαλα.
Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!
Καλύτερος κι από του εμπορίου !!!
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ