Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Καταπληκτικό σουφλεδάκι !!!


Πραγματικά το κάτι άλλο !!!! Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο χορταστικό και πολύ γρήγορο --Κι από εμφάνιση ... το βλέπετε !!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 φέτες του τοστ  γαλοπούλα ή ζαμπόν
3 φλιτζάνια κασέρι η Μιξ διαφόρων τυριών τριμμένα
1 αυγό
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
Υπήρχε στο ψυγείο και λίγο μπέικον 3 τεμάχια και το πρόσθεσα κι αυτό -προαιρετικά-
λίγο βούτυρο

Είχα φύλλο λίγο πιο χοντρό από κρούστας σπίτι κι είπα να το δοκιμάσω κι έτσι ,όμως είναι πιο ωραίο τελικά όπως σας το λέω με φύλλο κρούστας αυστηρά.

Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ καλά με βούτυρο και στρώνουμε λοξά 2 φύλλα.




 Σκορπίζουμε από πάνω σε κομματάκια που κόβουμε με το χέρι το ζαμπόν ή γαλοπούλα λίγο μπέικον -αν βάλετε και μπόλικο τυρί.




Επαναλαμβάνουμε 2 φύλλα  αλλαντικά και μπόλικο τυρί ξανά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να μείνουν 2 για από πάνω .




 Σκεπάζουμε με  τα τελευταία 2 φύλλα και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε κατά τόπους για να μπεί το γάλα με το αυγό.




Χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα καλά -εγώ έβαλα 2 αυγά - και ρίχνουμε το μείγμα επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να πιει όλο το υλικό γάλα αυγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 βαθμούς αέρα .





Ψήνουμε το φαγητό μας-- στην αρχή έψησα αέρα από κάτω για 20 λεπτά κι αμέσως μετά το έβαλα για 10 λεπτά από πάνω πάντα με αέρα -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο μας -να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα.




 Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα στρογγυλή κόβουμε και απολαμβάνουμε !!! Καλή όρεξη !!
Γίνετε υπέροχο φουσκωτό τραγανό με πολύ ωραία γεύση !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ