Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ραβανί !!!

Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά !!!

Υλικά
στραγγιστό γιαούρτι 500 γραμ
5 αυγά,
1 βανίλια,
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ,
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για το σιρόπι :
6 φλιτζάνια νερό,
6 φλιτζάνια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
Τα βράζουμε 10 λεπτά όλα μαζί αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού όταν θα σιροπιάσουμε .



Εκτέλεση :
Χτυπάμε γιαούρτι με ζάχαρη καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ σιμιγδάλι αλεύρι αυγό χτυπώντας ταυτόχρονα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί νούμερο 36 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Σιροπιάζομαι με ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό αφού πρώτα το έχουμε κόψει . Ρίχνουμε αφού κρυώσει ινδοκάρυδο από πάνω !!

Ρένα Ρένα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ