Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Μεθυσμένα !!!


Δεν τα έφτιαξα εγώ η μαμά τα έκανε!!!

Υλικά
2 ποτήρια μπύρα.
2 ποτήρια λάδι.
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ.
1 κγ σόδα.
3 κ.σούπας ζάχαρη.
1 /2 βανίλιες.
2 μπεικιν.
Λίγο αλάτι.
Αλεύρι όσο πάρει.


Γέμιση
Λουκούμι τριαντάφυλλο ,αμύγδαλο ασπρισμένο.

Σιρόπι:
1.1/2 ποτήρι ζάχαρη,
3κ.σ μέλι,
3ποτηρια νερό.



Ανακατεύω λάδι με μπύρα, ζάχαρη,κονιάκ με σόδα, βανίλια, αλάτι, αλεύρι με μπεικιν.
Ζύμη σαν κουραμπιέδες .
Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε βάζουμε στη μέση ένα κομματάκι Λουκούμι ,ένα αμύγδαλο ασπρισμένο, το κλείνουμε το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα Περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα κάνουμε ένα σιρόπι και ενώ το σιρόπι είναι πάνω στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία τα βάζουμε μέσα για 2/3 λεπτά τα βγάζουμε σε ένα ταψί τα βάζουμε σε χαρτάκια και τα πασπαλίζουμε με καρύδα

 Φωτεινή Παρασκευοπουλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
..