Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού !!!



Υλικά
•250 γρ. βιτάμ
•1 1/2 κούπα ζάχαρη
•2 αβγά
•1 γιαούρτι
•το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
•1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
•2 κ.γ baking powder
•σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
•1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα



Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Elina Gelina ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ