Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Θεϊκή τουρτίτσα στα γρήγορα !!!


Την έφτιαξα για τα γενέθλια του γιού μου σήμερα κι έγινε ανάρπαστη σύν τα πολύ καλά σχόλια που άκουσα Οσοι μεγάλοι την δοκίμασαν ήθελαν και την συνταγή -Να την φτιάξετε είναι πραγματικά υπέροχη !!! Δεν ξέρω πως να την ονομάσω γιατί αυτοσχεδίασα με καταπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα και πολύ ωραία σε εμφάνιση !!!

 Υλικά
2 πακέτα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
1 τυρί τύπου philadelphia
1 μικρό βούτυρο Κερκύρας ή απλό βιτάμ ότι σας αρέσει ..
300 γραμ.κρέμα  σαντιγί πλήρες --φυτική έβαλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα

Για το γλάσο από πάνω
Μερέντα και 1 φλιτζανάκι σχεδόν του καφέ γάλα

Για τα γυαλάκια
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγο νερό 1 κουταλάκι του γλυκού






Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μούλτι η μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη κρατώντας 5με 6 κομμάτια από το πακέτο στην άκρη.
Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω .
Το ανακατεύουμε με το χέρι να πάει παντού ΄.
Σε μία φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι αποσπώμενο αδειάζουμε το μείγμα.
Το πιέζουμε με το χέρι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.



Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί μαζί με τις 3 κουταλιές άχνη μέχρι να αφρατέψει και να δέσει .Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα philadelphiaκαι χτυπάμε να ανακατευτεί καλά .
Προσθέτουμε και την μερέντα .
Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρώς.
Στρώνουμε στο μπισκότο επάνω το μείγμα σαντιγί-τυρί ομοιόμορφα.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά .
Βάζουμε 1 κουτάκι την μικρή συσκευασία μερέντα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια να λιώσει η μερέντα και να γίνει λίγο ρευστή.
Στο παγωμένο μας μείγμα μπισκότου κρέμας αδειάζουμε στην μέση της επιφάνειας όλη την  σοκολάτα και το κουνάμε κυκλικά να καλύψει όλο το γλυκό.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ξανά και πάμε να ετοιμάσουμε τα γυαλάκια.



Βάζουμε σε τηγάνι τα υλικά όλα μαζί για τα γυαλάκια και σε κανονική θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια.
Θα το δούμε στην αρχή να ασπρίσει και μετά σιγά σιγά να γίνει χρυσαφί .
Μόλις γίνει σκούρο χρυσαφί προς καφετί είναι έτοιμο .
Το αδειάζουμε με προσοχή μην καούμε επάνω σε λαδόκολλα και σε επιφάνεια που αντέχει τα ζεστά τοποθετημένη η λαδόκολλα  και με την σπάτουλα το κάνουμε λεπτό σαν γυαλί.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και σπάμε κομμάτια όπως και σε ότι μέγεθος .

Εγώ πολλά κομματάκια τα έβαλα μέσα εντελώς στην τούρτα και τα υπόλοιπα τα στόλισα από πάνω .
Αν σας περισσέψει ή το τρώτε σαν καραμέλα ή φυλάξτε τες  για άλλο γλυκό .
Η τουρτίτσα έγινε Θεϊκή και πολύ γρήγορα και εύκολα !! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ