Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Λικέρ ρόδι !!!



ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σπόροι ροδιού
1 κούπα ( τσίπουρο ή βότκα)
1 κούπα ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
3 - 4 γαρύφαλλα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ποτό ,την ζάχαρη τους σπόρους ροδιού και κανέλα κ γαρύφαλλα
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράσει ( περίπου ένα 10 λεπτό) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Μόλις περάσουν 24 ώρες περνάμε από σουρωτήρι και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου.
Τοποθετούμε σε μπουκάλια μόλις κρυώσει,και το λικέρ είναι έτοιμο!

Ειρήνη Σταματέλη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ